Tesalongen

Det hela började 1997 i Kristianstad när jag, Lina, fick en praktikplats på Teapot, som låg på en av gågatorna. Doften av te och nybakat när man kom in genom dörren, atmosfären i salongen där gästerna satt runt små runda bord och njöt av scones med sylt och drack te ur stora koppar.

– ”Det kändes som om jag hittat hem.”

I två veckor fick jag vara med och servera och småprata med gästerna och Lotta som drev Teapot tog så väl hand om mig. Det var då jag bestämde mig för att EN dag ska jag öppna min egen tesalong. Det tog lite mer än 20 år (det blev restaurangbranschen och jag hamnade både i Köpenhamn, Frankrike, Malmö & Lund) men tillslut står jag här: i min egen tesalong, som jag öppnar tillsammans med mina föräldrar.

Vår vision är att våra gäster ska stiga in i vår sekelskifteslokal och känna tidens vingslag, doften av nybakat och härliga teer från hela världen. Som gäst ska du drömma dig tillbaka till tiden när Afternoon Tea var härligt, lyxigt och en fest för både öga och gom. Vi vill att alla ska känna sig varmt välkomna och när livet känns lite stressigt så kan man alltid finna ro över en kopp te på Alice & Kattens tesalong i Lund.

Alice för att jag älskar Alice i Underlandet, Hattmakarens och Påskharens Teaparty har alltid varit ett favoritkapitel och för att jag tycker om det lite nyckfulla och busiga i livet. 
Katten för att jag enkelt nog älskar katter. Jag har tre själv och fler lär det bli! Hoppas att ni kommer älska vår tesalong lika mycket som vi gör!

Glada hälsningar Lina, Monica & Manne